skip to Main Content

Suomen Dobermannyhdistys on vuonna 1950 perustettu valtakunnallinen rotujärjestö. Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta kenneltyöhön ja varsinkin dobermannrotuun, sekä edistää rodun jalostusta ja ohjata jäseniään oikein hoitamaan, kasvattamaan ja kouluttamaan koiriaan.

Oulunkylän maja - ja kenttä

Katuosoite: Jokiniementie 1, Helsinki
testilogo_volx

Suomen Dobermannyhdistys ry - vuodesta 1950

© Susanna Eksymä
Suomen Dobermannyhdistys ry | Finlands Dobermannförening rf
Uusilogo Copy

JTO ja PEVISA 2020-2024

SKL:n Jalostustieteellinen Toimikunta on hyväksynyt kokouksessa 10.9.2019 Dobermannien JTO:n ja PEVISA:n kaudelle 2020-2024. JTO on luettavissa täällä http://www.sdy.fi/jalostus/terveys/pevisa/

DOBERMANNIN PEVISA-MÄÄRÄYKSET 2020-2024

JTO sisältää dobermannin PEVISA-määräykset (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma), jotka tulevat voimaan 1.1.2020. Pentujen rekisteröinti edellyttää kaikkien PEVISA-ehtojen täyttymistä.

Tutkimusten on oltava tehtynä ennen astutusta.

DILATOIVA KARDIOMYOPATIA (DCM)
Sydäntutkimuslausunto DCM:n varalta (ultraäänitutkimus ja EKG), ja koiran pitää olla sairauden osalta terve (A) (lausunto voimassa 12 kk). *

LONKKANIVELEN KASVUHÄIRIÖ (HD)
Lonkkien raja‐arvo on C

SILMÄSAIRAUS PHTVL/PHPV
PHTVL/PHPV raja‐arvo 1.

MAKSASAIRAUS CAH
Pentujen vanhemmilla tulee ennen astutusta olla voimassa oleva seeruminäytteen ALAT-arvo. Lausunto ALAT-arvosta ei saa astutushetkellä olla 24 kk vanhempi. Seeruminäytteet tutkitaan Kennelliiton nimeämissä laboratoriossa, joita ovat tällä hetkellä Movet ja IDEXX. ALAT = maksan toimintaentsyymi.Ulkomaalaisia uroksia koskee poikkeuslupa. Jalostukseen vaaditaan (max. 2 pentuetta Suomessa) lonkkalausuntotulos yllä mainitulla raja-arvolla.

*Jos 5 min leposydänfilmissä tai ultraäänen aikaisessa sydänfilmissä todetaan yksikin kammiolisälyönti, tulos on rajatapaus, kunnes Holter-tutkimus antaa lopullisen vastauksen.

Yhteistyö terveisin
SDY:n Jalostustoimikunta
Back To Top
Search