skip to Main Content

Suomen Dobermannyhdistys on vuonna 1950 perustettu valtakunnallinen rotujärjestö. Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta kenneltyöhön ja varsinkin dobermannrotuun, sekä edistää rodun jalostusta ja ohjata jäseniään oikein hoitamaan, kasvattamaan ja kouluttamaan koiriaan.

Oulunkylän maja - ja kenttä

Katuosoite: Jokiniementie 1, Helsinki
testilogo_volx

Suomen Dobermannyhdistys ry - vuodesta 1950

© Susanna Eksymä
Suomen Dobermannyhdistys ry | Finska Dobermannförening rf

 

IDC IGP WM kilpailut on tänä vuonna peruttu korona virus epidemian vuoksi.

 

Virallinen tiedote;

Official communication cancellation IDC WM 2020!!

Dear IDC member countries and Dobermann sport friends,

On this occasion we have to inform you that, due to the current state of health and world politics, we unfortunately feel obliged to cancel the planned IDC World Championship in Italy.
In the meantime, the World Health Organization (WHO) has published that the “corona virus disease” is internationally classified as a pandemic.
Even the International Dobermann Club cannot escape this.
We hope for your understanding that for the benefit of the health of competitors, organisers, visitors, dogs etc. this measure seems to be unavoidable.
We would have liked to have taken a different decision, but at present this seems impossible for health reasons.
Thank you very much for your understanding.
With the best wishes for your health and until a healthy reunion,

Warm regards,

Hans Wiblishauser, 1st President of the IDC

SDY:n IDC joukkue 2020

Kirsi Aalto ja Omppu

Omppu, dn Olivia vom Landgraf, on ensimmäinen suojelukoirani. Laji on ollut kiinnostava ja vaativa!
Ompun kanssa puskimme viime kesänä kolme IGP3-koetta; jokaisesta IGP3-tulos ja saimme IDC WM-
kilpailuun tarvittavat pisteet.
Suojelun A- eli jälkiosuus on ollut palkitsevinta treenata Ompun kanssa, samalla kuitenkin se on vaatinut eniten aikaa. Tottelevaisuudesta pidän itse eniten; pientä, urheilullista narttua on ollut hauskaa ja haastavaa viedä. Suojelun C-osan säännöllinen harjoittelutyö on tehty tiiviissä yhteistyössä maalimies Mika Laaksosen kanssa.
On jännittävää lähteä Ompun kanssa maailmalle. Motto on kyllä sama – oli sitten kyseessä treenit, kyläkisa tai IDC – periksi ei anneta ja parhaamme teemme. Peukut pystyyn!

Marika Koskinen ja Nori

Olen Marika Koskinen Hämeenlinnasta.
“Nori” Southern Hooligan’s Modesty Blaise on oma kasvattini ja ensimmäinen suojelukoirani.
Norin maalimiehenä toimii Janne Jalasaho.
Heinäkuussa, kun ilmoille heitettiin, että sulla on sen verran hyvä narttu niin olisi hienoa nähdä teidät vielä IDC joukkueessa.Silloin se ajatus tuntui vielä hyvin kaukaiselta, koska en sitä ollut miettinyt ja tehtynäkin oli vasta edellisellä kaudella IPO1.
Vuoden lopussa vasta ajattelin, kun olimme kaikki tarvittavat tulokset syksyn aikana tahkonneet, että jonkinlaista hulluutta kai tämäkin (hyvällä tavalla)
Haluankin kiittää yhdistystä luottamuksesta päästä edustamaan Suomea IDC:n MM kilpailuihin.
Lupaamme tehdä parhaamme.

Päivi Rytivaara ja Piiska

Piiska (Pirat v. Warringhof) on pian seitsemän vuotta täyttävä uros ja ensimmäinen suojelukoirani. Edellisen koirani kanssa harrastin kansallisia lajeja (jälki, haku, viesti, etsintä). Suojelu on ollut päälajimme ihan alusta asti ja Piiska valioituikin suojelusta reilun neljän vuoden iässä. Olemme Suomen joukkueessa nyt kolmatta kertaa maailmalla mukana. Kiitos jo nyt kaikille joukkuetta tukeneille ja kannustajille. Toivotaan tiimikavereille onnistuneita harjoituksia ennen reissua ja rippunen onnea matkaan. Joukkueen facebook-ryhmään päivitellään kuulumisia matkan varrelta.

Joukkueen maalimies
Juhana Kolppo

Olen Juhana Kolppo, 35 vuotias maalimiehen alku Kotkasta. Olen aloittanut koiraharrastuksen vuonna 2007 ja maalimiesuran 2009. Olen toiminut maalimiehenä useassa mestaruuskokeessa Suomessa ja Virossa vuodesta 2014 lähtien, dobermannien rotumestaruuskokeessakin vuonna 2015. Olen toiminut dobermannien ZTP –testin maalimiehenä vuonna 2017 ja myös tulevana kesänä Kouvolassa. Toimin maalimiehenä SPL Kotkan alaosastossa, ja treeniryhmää pyöritän yhdessä Helysen Timon kanssa. Omassa ohjauksessa on tällä hetkellä 6-vuotias saksanpaimenkoira uros, jonka kanssa tavoitteena osallistua tänä vuonna SPL SM –kilpailuun.
Kokeissa ja harjoituksissa arvostan vietikkäitä ja itsevarmoja koiria.
Tämä on ensimmäinen kerta, kun minut on valittu IDC joukkueen maalimieheksi. Kiitos luottamuksesta joukkueelle ja yhdistykselle. Onnea ja tsemppiä joukkueelle valmistautumiseen Italian matkaa varten.

Joukkueenjohtaja
Marja Kokkola

Olen Marja Kokkola, dobermanniharrastaja Kouvolasta. Minulla on ollut dobermanneja reilut 10 vuotta, ja olen harrastanut omilla koirilla metsäjälkeä ja suojelua. Olen toiminut joukkueenjohtajana IDC joukkueelle vuonna 2017 Italiassa ja 2018 Slovakiassa. Näistä reissuista on kertynyt reppukaupalla kokemusta ja toivottavasti minun työkalupakista löytyy annettavaa myös vuoden 2020 hienolle tiimille. Kiitos joukkueelle ja yhdistykselle luottamuksesta. Isot kiitokset myös joukkueen pääsponsoreille LVI Varikko Turengista ja Sähköasennus J-P Vähätalo Hämeenlinnasta ! Kiitos myös muille joukkueen tukijoille, joita on ISO joukko. Kevät tulee olemaan kiireinen erilaisten valmistelujen parissa, toukokuussa starttaamme kohti kisakenttiä ja teemme parhaamme maailmanvalloituksessa. Kannustakaa ja eläkää mukana matkallamme !

Joukkuueen tukituotteiden tilauslomakkeen löydät osoitteesta
https://forms.gle/wbqjk9ca1jfh4bMe6

Kirsi ja Omppu_pienennetty
Marika ja Nori
FB_IMG_1595355327149
Juhana_02_334
Armi ja Marja

Joukkueen menossa mukana:

57049167_988916707970680_1567586900384940032_n
Näyttökuva 2020-1-20 kello 20.49.43
Näyttökuva 2020-1-20 kello 20.50.03
Back To Top
Search