Holterlaitteen vuokraus

Holterin vuokra 35€ maksetaan etukäteen yhdistyksen tilille (sisältäen postikulut yhteen suuntaan). Vuokra-aika postitettuna 7vrk (arkipäivää) ja itse noudettuna 3vrk (arkipäiviä). Saman omistajan seuraavien koirien hinta 15€vrk. Paketin palautusmaksun lähettäjälle maksaa laitteen vuokraaja.

Paketti sisältää holter-laitteen, holter-liivin, anturipaketin ja AAA-pariston, muistikortin ja kiinnitys- sekä käyttöohjeet.

Vuokraaja lähettää muistikortilla olevan tiedoston Alba Medicalille ennen laitteen palautusta. Lähettäjä maksaa  lausuntomaksun 40$ (15.5.2020 – hinta saattaa muuttua).

Jos laitetta ei palauteta sovitun vuokra-ajan loputtua tulee vuokraajalle maksettavaa   sakkoa 90€/vrk.

Suomen Dobermannyhdistys on vakuuttanut ko.laitteen mutta vuokraajan on huomioitava, että tahallisuudella tai tuottamuksella aiheutettu vahinko  tulee vuokralle ottajan korvattavaksi vakuutuksen omavastuun täyteen määrän (500 euroa).

 

Huom! Laitteen vuokraaja on velvoitettu noudattamaan annettuja ohjeita sekä toimittamaan koiransa    tuloksen Suomen Dobermannyhdistys ry:n jalostustoimikunnalle viiveettä sen saatuaan.

Koiran, jonka tulosta ei ole toimitettu yhdistykselle, tunnistetiedot tullaan julkaisemaan yhdistyksen kotisivuilla.

 

 

 

 

 

Alban pdf raportti toimitetaan jalostustoimikunnalle joka julkaisee tulokset SDY:n nettisivuilla osoitteeseen jalostus@sdy.fi. Kaikki vuokraajat sitoutuvat lähettämään lausunnon ja sallivat tuloksen julkaisemisen jalostustoimikunnan sivuilla. Epäselvien/ tulkinnanvaraisten tulosten osalta pyydetään lausunto (koiran omistaja kustannuksella) kardiologilta (Lennart Nilsfors) hinta 50€ (31.8.2020 – hinta saattaa muuttua).

SDY ry pyrkii saamaan suomalaisen yhteistyökardiologin tämän tyyppistä lausuntoa varten (ei vielä varmistunut). Jalostustoimikunta neuvottelee Suomen kennelliiton kanssa ALBA Medicalin Holter-tulosten saamisiksi virallisiksi ja SKL:n jalostustietojärjestelmään, mutta on huomioitava, että toistaiseksi niitä ei pidetä virallisina.

Laitteen varaukset sekä vapaiden aikojen kyselyt osoitteeseen jalostus@sdy.fi

Varatessa muista laittaa viestiin toivottu vuokra-aika, koiran virallinen nimi sekä rekisteritunnus, omistajan tiedot myös osoite ja puhelinnumero.

Holterlaitteen kiinnitys tapahtuu eläinlääkäriasemalla (esim. eläintenhoitaja) tai paikassa jossa pystytään lukemaan koiran tunnistusmerkintä kiinnityksen yhteydessä! Tarkemmat ohjeet saat laitetta vuokratessa. 

Jalostustoimikunta suosittelee kardiologin suorittamaa sydämen ultraäänitutkimusta koiran holter tutkimuksen yhteydessä.

Seuraavat tahot ovat lupautuneet yhteistyöhön sirujen tarkastuksen kanssa. Päivitämme listaa sitä mukaa kun saamme yhteistyökumppaneita lisää.

Hämeenlinna, Vethaus.Varaa aika etukäteen https://evidensia.fi/elainlaakariasema/elainsairaala-vethaus/

Joensuun Eläinklinikka kaupungin eläinlääkäri Jari Aho puh. 0133 301900 myös apua kiinnitykseen.

Jyväskylä, AlmaVet, Saija Tuomainen myös apua kiinnitykseen. Varaa aika etukäteen https://almavet.fi/

Tornio; tunnistusmerkitsijä Tarja Rousu sirunluku puh; 045 122 1671 tai tarja.rousu@gmail.com

Turku, Vettori myös apua kiinnitykseen. Varaa aika etukäteen https://evidensia.fi/elainlaakariasema/elainsairaala-vettori/ 

   

 

 

MIKÄ ON HOLTER JA MIKSI

Dobermannin kardiomyopatia on sydänlihassairaus, joka johtaa kliinisten oireiden ilmaantumisen jälkeen aina nopeaan (elinaika viikko -vuosi) kuolemaan.  Okkultisti sairas koira vaikuttaa täysin terveeltä ja toimii normaalisti, kunnes menehtyy äkillisesti tai sairastuu sydämen vajaatoiminnan oirein.

Dilatoivan kardiomyopatialla on kahdenlaisia oireita. Osalla koirista nähdään rytmihäiriöistä johtuvat äkilliset pyörtymis- ja heikkouskohtaukset tai äkillinen kuolema. Sydämen vajaatoimintamuoto aiheuttaa yhtäkkistä yskää, väsymystä, laihtumista sekä yleistä haluttomuutta. Sairastunut koira voi olla iältään 2-10v, tyypillisesti kuitenkin n. 5-7 v. Lääkityksen on todettu parantavan koiran elämänlaatua ja pidentävän eliniän odotetta, mikäli sairaus pystytään diagnosoimaan sen okulttissa vaiheessa. Tästä syystä sairauden aikainen diagnosointi on ensiarvoisen tärkeää

Noin vuosi tai kaksi ennen kuin kliiniset oireet näkyvät saatetaan 24t EKG:ssa (Holter), sydämen ultraäänitutkimuksessa sekä lyhytaikaisessa EKG tutkimuksessa havaita tyypillisiä muutoksia (Domanjko Petric A. 2008, Oyama M 2007, Wess 2010, Wess 2011, Wess 2010a).

Lisää tietoa löydät http://www.sdy.fi/jalostus/terveys/dilatoiva-kardiomyopatia/

tai Jalostuksen tavoiteohjelmasta http://www.sdy.fi/jalostus/terveys/pevisa/