skip to Main Content

Suomen Dobermannyhdistys on vuonna 1950 perustettu valtakunnallinen rotujärjestö. Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta kenneltyöhön ja varsinkin dobermannrotuun, sekä edistää rodun jalostusta ja ohjata jäseniään oikein hoitamaan, kasvattamaan ja kouluttamaan koiriaan.

Oulunkylän maja - ja kenttä

Katuosoite: Jokiniementie 1, Helsinki
testilogo_volx

Suomen Dobermannyhdistys ry - vuodesta 1950

© Susanna Eksymä
Suomen Dobermannyhdistys ry | Finlands Dobermannförening rf
Dobermann Päivä

Dobermann päivä

Näytä lisää…

23.10.2020 Koko päivä

23.10.2020 klo 18.00-20.00 vietämme Dobermann päivän SDY:n majalla Helsingissä

(Jokiniementie 1, 00650 Helsinki).

Luennoitsijana Saija Tenhunen ja aiheena monimuotoisuus dobermanneilla ja roturisteytys sekä sen tuomat mahdollisuudet.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Etänä osallistuminen tapahtuu Google Meets:in kautta.

Testaathan, että ohjelma toimii koneellasi ennen ilmoittautumista.

Hinta dobermann päiville on 40€ sisältää paikan päällä osallistuville kahvin ja pientä syötävää.

 

Ilmoittautumiset jalostus@sdy.fi 1.10.2020 mennessä. Tervetuloa!

Luennoitsija Saija Tenhusen esittely:
Olen elänyt koko elämäni erilaisten koirien kanssa maalla (yksi roduista oli dobermanni), mutta ensimmäisen oman koirani sain vasta 2004 kun talouteen muutti 4-vuotias kodinvaihtaja akita uros nimeltään Raj. Sellainen koira, joita on yksi miljoonasta ja joka kirjaimellisesti muutti maailmankatsomustani. Raj oli pahasti allerginen ja vaivat saivat minut kiinnostumaan suuresti siitä, miksi tiettyjä sairauksia on koirilla.
Sukusiitos ja sen myötä tulevat ongelmat on olleet harrastamassani rodussa paljon esillä ja lopulta tämä johti myös omaan urapolkuun. Vuonna 2012 aloin opiskelemaan agrologiksi tähtäimessä päästä joku päivä jalostustieteiden maisteriksi. Valmistuin agrologiksi vuonna 2016 ja samana vuonna myös pääsin Norjaan opiskelemaan kotieläinten genetiikan ja jalostuksen maisteriksi.
Ennen kuin valmistuin maisteriksi kesällä 2018, pääsin työskentelemään VikingGeneticsille pohjoismaisten lypsylehmien jalostuksen parissa. Omana työkenttänä on meidän päärotujemme sukusiitoksen hallinta populaatiotasolla. Olen valmistumiseni jälkeen käynyt pitämässä koiraharrastajille luontoja pienten populaatioiden jalostuksesta, sukusiitoksen hallinnasta ja jalostusindekseistä. On mielenkiintoista päästä luentojen ohella tutustumaan erilaisten rotujen jalostuksellisiin haasteisiin ja keskustelemaan näistä eri perspektiiveistä. On ilo ja kunnia päästä keskustelemaan näistä aiheista myös dobermanni-harrastajien kanssa.

 

Back To Top
Search