skip to Main Content

Suomen Dobermannyhdistys on vuonna 1950 perustettu valtakunnallinen rotujärjestö. Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta kenneltyöhön ja varsinkin dobermannrotuun, sekä edistää rodun jalostusta ja ohjata jäseniään oikein hoitamaan, kasvattamaan ja kouluttamaan koiriaan.

Oulunkylän maja - ja kenttä

Katuosoite: Jokiniementie 1, Helsinki
testilogo_volx

Suomen Dobermannyhdistys ry - vuodesta 1950

© Susanna Eksymä
Suomen Dobermannyhdistys ry | Finlands Dobermannförening rf

ABCD-ottelu

ABCD-ottelu on vuosittain järjestettävä leikkimielinen rotuottelu. Ottelussa kamppailevat keskenään airedalenterrierit, bokserit, colliet ja dobermannit.

Ottelussa kilpaillaan tottelevaisuudesta kahdessa luokassa: möllit ja kisailevat. Möllit suorittavat BH-kaavion ja kilpailevat palveluskoirakokeiden 1-luokan tottelevaisuuden. Mölliluokkaan saa osallistua koira joka ei ole aiemmin suorittanut BH-koetta. BH:n suorittanut koira saa myös osallistua mölleihin mutta se ei saa olla kilpaillut virallisessa palveluskoirakokeessa. Kilpailevien luokkaan ei ole rajoitusta.

Ottelussa kilpaillaan yksilö- ja joukkuemestaruudesta. Joukkueessa voi olla korkeintaan kolme koiraa, joka rodusta voi osallistua yksi mölli- ja yksi kilpailevien joukkue.

Ottelu on hyvä paikka harjoitella koetilannetta, rohkeasti osallistumaan! Päivä on aina mukava samanhenkisten harrastajien seurassa!

Tutustu ottelun sääntöihin

Back To Top
Search