skip to Main Content

Suomen Dobermannyhdistys on vuonna 1950 perustettu valtakunnallinen rotujärjestö. Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta kenneltyöhön ja varsinkin dobermannrotuun, sekä edistää rodun jalostusta ja ohjata jäseniään oikein hoitamaan, kasvattamaan ja kouluttamaan koiriaan.

Oulunkylän maja - ja kenttä

Katuosoite: Jokiniementie 1, Helsinki
testilogo_volx

Suomen Dobermannyhdistys ry - vuodesta 1950

© Susanna Eksymä
Suomen Dobermannyhdistys ry | Finlands Dobermannförening rf
fhrmt

JÄSENEDUT

Dobermann-lehti

Yhdistyksen jäsenet saavat vuosittain jäsenetuna yhdistyksen julkaisun nimeltään Dobermann. Lehteä julkaistaan neljä numeroa vuodessa. A4-kokoisessa lehdessä julkaistaan juttuja koiran koulutuksesta, ruokinnasta, näyttely- ja kilpailumatkoista, jalostuksesta sekä yleensä kaikista ajankohtaisista rotuun liittyvistä asioista.

Näyttelyt

Yhdistys on vuosittain järjestänyt erikoisnäyttelyn dobermanneille. Yhdistys on myös yksi Porvoon kaikkien rotujen näyttelyn pääjärjestäjistä. On tullut tavaksi järjestää vuosittain myös Match Show.

Muita tapahtumia

Yhdistyksemme järjestää vuosittain lukuisia muitakin tapahtumia näyttelyiden lisäksi, esimerkiksi dobermannien jalostustarkastus ZTP sekä AD-koe.

PK- ja harrastustoimintaa

Koe- ja koulutustoimikuntamme järjestää PK-kokeita sekä dobermannien mestaruuskilpailut sekä erilaisia seminaareja ja leirejä. SDY on Suomen Palveluskoiraliiton ja Suomen Valjakkourheilijainliiton jäsen.

Suojelulisenssien puoltohakemukset

Anoessasi yhdistyksen puoltolausuntoa suojelulisenssihakemukseen toimita yhdistyksen sihteerille hakijan tiedoilla täytetty suojelulisenssihakemus ja liitä hakemukseen treeniryhmän nimi ja maalimiehen yhteystiedot. Hakijan tulee olla yhdistyksen jäsen.

Rotuyhdistysten puolto kennelnimihakemuksille

Suomen Kennelliitto on muuttanut kennelnimien hakukäytäntöä 1.6.2018 lähtien. Kennelnimihakemus tehdään sähköisesti ja Kennelliitto ohjaa puoltoanomuksen rotuyhdistykselle.

Voit katsoa uusimmat muutokset täältä: https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/tiedotteet/kennelnimen-anominen-muuttuu-kokonaan-sahkoiseksi

Muut edut

Jäsenille on vuokralla yhdistyksen oma Holter laite jolla saat tutkittua koirasi sydäntä edulliseen hintaan http://www.sdy.fi/jalostus/holterlaitteen-vuokraus/

Jäseneksi liittyminen

Yhdistyksen jäseneksi liittyminen on helppoa: Maksa jäsenmaksu (36 €) yhdistyksen tilille: FI85 2167 1800 0039 42 ja lähetä kopio maksukuitista jäsenasioiden hoitajalle, muista liittää mukaan yhteystietosi! Voit lähettää tiedot myös sähköpostitse (kuitti .jpg- tai .pdf-tiedostona) jasenrekisteri@sdy.fi

Näin menetellen saat joustavasti itsellesi kaiken jäsenille tarkoitetun postin ja maksuttomat koulutukset sekä liudan muita etuja.

Jos liittymisessä/maksuissa on jotain epäselvyyksiä, ota yhteyttä jäsenrekisterin hoitajaan.

Perhejäseneksi voi liittyä, kun taloudessa on jo yhdistyksen jäsen. Perhejäseneksi liittyminen onnistuu samalla tavalla, eli maksa perhejäsenmaksu (7 €) yhdistyksen tilille ja toimita yhteystiedot kuitin kera jäsenrekisterin hoitajalle.

SDY:n jäsenmaksu on voimassa kalenterivuoden. Maksukausi on 1.1.-31.12., eli sitä ei voida maksaa edellisenä vuonna etukäteen. Uusi jäsenmaksulasku tulee heti alkuvuodesta kiertokirjeen mukana uudella viitteellä, eli älä maksa vanhojen laskutietojen perusteella!

Kun muutat, niin muista ilmoittaa uusi osoitteesi myös jäsenrekisterin hoitajalle (mieluummin ennen muuttoa, niin osoitetietosi ovat varmasti ajantasalla). Yhdistys ei jälkeenpäin lähetä lehtiä, jotka eivät väärien osoitetietojen takia mene perille.

Kasvattajat huom: jos haluatte liittää pentueenne omistajat yhdistyksen jäseniksi, toimittakaa jäsenrekisterin hoitajalle liitettävän henkilön kirjallinen suostumus!

© P. Rytivaara
PENNUNOSTAJAJÄSENYYS

Kasvattaja voi ilmoittaa kasvattinsa omistajan tämän suostumuksella pennunostajajäseneksi kuluvaksi vuodeksi. Kasvattaja maksaa jäsenmaksun, joka vuodeksi 2020 ja 2021 on 10 € (ei liittymismaksua).

Kasvattien omistajien liittäminen jäseneksi on oiva tapa toivottaa heidät tervetulleiksi dobermannharrastajien pariin ja kannustaa heitä osallistumaan aktiviteetteihin pennun kanssa jo varhaisessa vaiheessa. Pennunostajajäsenet saavat myös Dobermann-lehden kotiin. Pennunostajajäsenyyden voi saada vain uudet jäsenet.

Pennunostajajäsenyys on tarkoitettu yhdistyksen uusille jäsenille. Uudeksi jäseneksi katsotaan myös henkilö, jonka edellisestä yhdistyksen jäsenyydestä on kulunut vähintään kolme (3) vuotta. Pennunostajajäseneksi voi koiran kasvattaja ilmoittaa kasvattinsa omistajan tämän suostumuksella. Pennunostajajäsenyys on voimassa liittymisvuoden, jonka jälkeen jäsenyys jatkuu varsinaisenajäsenyytenä tai perhejäsenyytenä. Pennunostajajäsenellä on samat oikeudet kuin varsinaisjäsenellä.

Allekirjoitettu jäsentietolomake toimitetaan maksukuittikopion kera jäsensihteerille sähköpostitse (jasenrekisteri @ sdy.fi) tai postitse Kirsi Kilpeläinen, Keinutie 2 A 3, 00940 Helsinki.

Lisätietoja: Jäsensihteeri Kirsiltä (jasenrekisteri @ sdy.fi)

Back To Top
Search