Suomen Dobermannyhdistys ry

Suomen Dobermannyhdistys on vuonna 1950 perustettu valtakunnallinen rotujärjestö. Yhdistyksellä on jäseniä n. 500 kpl.

Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta kenneltyöhön ja varsinkin dobermannrotuun, sekä edistää rodun jalostusta ja ohjata jäseniään oikein hoitamaan, kasvattamaan ja kouluttamaan koiriaan.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokeita, kilpailuja, näyttelyjä, kursseja, koulutustilaisuuksia, leirejä ja neuvottelutilaisuuksia yms. SDY on valtakunnallinen dobermannien rotujärjestö, jonka tehtävät on Suomen Kennelliitto rotujärjestön ohjesäännössä määrännyt.

Keskeisimmät rotujärjestön tehtävät ovat:

• pyrkiä aktiivisesti keräämään rodun harrastajat rotujärjestön ja järjestäytyneen kenneltoiminnan piiriin syventääkseen rotu- ja kenneltietoutta
  • jalostuksen ohjaus
  • rodun edustus ja etujen valvominen Suomen Kennelliitossa ja muissa yhteisöissä sekä Kennelliiton tiedotusten, ohjeiden ja päätösten välittäminen jäsenistölle
  • kotimaisten yhteyksien ylläpitäminen (Kennelliitto, alaosastot, muut rotujärjestöt, kennelpiirit, muut koiraharrastukseen liittyvät järjestöt ja yhdistykset sekä viranomaiset)
  • ulkomaisten yhteyksien ylläpitäminen (rodun kotimaa ja muut vastaavat rotujärjestöt ja ulkomaiset yhdistykset ja harrastajat
  • tuomarikoulutus (ulkomuoto- ja koetuomarien koulutus)
  • muu koulutus-, näyttely- ja koetoiminnan järjestäminen

Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toimialueena koko maa. Alueellista toimintaa tehostaakseen yhdistyksen jäsenet voivat perustaa alaosastoja. Hallitus hyväksyy alaosastot ja niiden säännöt.

Dobermannyhdistyksen hallituksen jäsenien toimintakausi on kolme vuotta, puheenjohtajalla yksi vuosi. Hallitus ja puheenjohtaja seuraavalle vuodelle valitaan yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa.

Yhdistyksen säännöt