Minulleko dobermann?

Millainen koira on dobermann?

Dobermann on aktiivinen ja toimelias rotu. Urosten säkäkorkeus on 68-72 cm ja paino noin 40-45 kg. Narttujen säkäkorkeus on 63-68 cm ja paino noin 32-35 kg.

Dobermann tarvitsee peruskoulutuksen ja monipuolista liikuntaa. Suuri koira kouluttamattomana on hankala hallita. Dobermann tarvitsee monipuolisen liikunnan vastapainoksi aivoja rasittavaa toimintaa, koulutusta.


Millaiselle ihmiselle dobermann sopii?

Dobermann sopii liikunnalliselle ihmiselle, jolla on myös halua kouluttaa koiraa ja touhuta sen kanssa. Kodin koristeeksi rotu ei sovellu. Dobermannin kanssa voi tulla haasteita vastaan, ja sen kouluttaminen vaatii määrätietoisuutta ja jämäkkyyttä. Ihan jokaiselle rotu ei sovellu. Dobermannia on koulutettava, ja se täytyy muistaa rotua valitessa.


Mitä kaikkea dobermannin kanssa voi tehdä?

Dobermann on erittäin monipuolinen harrastuskoira. Se soveltuu kaikkiin palveluskoiralajeihin, lisäksi sen kanssa voi lähteä vaikka juoksemaan, hiihtämään tai pyöräilemään. Palveluskoiralajien lisäksi dobermanneja löytyy myös tokokentiltä, agilitystä, rally-tokosta ja koiratanssistakin. Dobermannit soveltuvat myös pelastuskoiriksi, ja yhtä lailla vanhustenhuoltoon Kaverikoiriksi. Ja onpa rotu saanut menestystä myös vetokilpailuissa. Dobermannista on siis moneen menoon!

hankikoira.fi 

Kennelliiton hankikoira.fi sivustolta löydät tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä koiranpennuista. Tee myös rotutesti ja lue tietoa elämästä koiran kanssa.

Kennelliiton kurssit

  • Digitassusta löytyy pennun hankintaa vasta harkitseville suunnattu Tuleeko meille pentu? -kurssi.
  • Meille tulee pentu -kurssi tarjoaa tietoa koiranpennun kehityksestä, kouluttamisesta ja sosiaalistamisesta, ruokinnasta, terveydestä ja liikunnasta. Uusille koiranomistajille kerrotaan myös koiraetiketistä ja koiriin liittyvästä lainsäädännöstä, koiran kanssa harrastamisesta sekä Kennelliiton jäsenyydestä ja palveluista. Kaikille avoin kurssi on maksuton.

Pääset suorittamaan kurssit kirjautumalla Kennelliiton Digitassu-oppimisalustalle