ABCD-ottelu

ABCD-ottelu on vuosittain järjestettävä leikkimielinen rotuottelu. Ottelussa kamppailevat keskenään airedalenterrierit, bokserit, colliet ja dobermannit.

Ottelussa kilpaillaan tottelevaisuudesta kahdessa luokassa: möllit ja kisailevat. Möllit suorittavat BH-kaavion ja kisailevat palveluskoirakokeiden 1-luokan tottelevaisuuden. Mölliluokkaan saa osallistua koira joka ei ole aiemmin suorittanut BH-koetta. BH:n suorittanut koira saa myös osallistua mölleihin mutta se ei saa olla kilpaillut virallisessa palveluskoirakokeessa. Kisailevien luokkaan ei ole rajoitusta.

Ottelussa kilpaillaan yksilö- ja joukkuemestaruudesta. Joukkueessa voi olla korkeintaan kolme koiraa, joka rodusta voi osallistua yksi mölli- ja yksi kilpailevien joukkue.

Ottelu on hyvä paikka harjoitella koetilannetta, rohkeasti osallistumaan! Päivä on aina mukava samanhenkisten harrastajien seurassa!

Vuoden 2023 ottelun järjestää Suomen Bokseriyhdistys. ABCD-ottelu pidetään sunnuntaina 18.6.2023 Jämsässä, Jämsän Seudun Palveluskoiraharrastajat ry:n kentällä.

Tutustu ottelun sääntöihin